GS-Vitaal aanbod

Wij vinden het belangrijk dat u op een fijne manier kunt werken en ook met plezier voor de klas kunt (blijven) staan. Om u hierbij te ondersteunen en te helpen bij het vinden van een betere werk-privébalans, heeft GS-Vitaal een programma ontwikkeld dat is afgestemd op de bevindingen van het onderzoek. Dit programma omvat gespreksgroepen die speciaal zijn ontworpen voor medewerkers in het primair onderwijs. Hierin wordt dieper ingegaan op de balans tussen werk en privé.

Aanbod GS-Vitaal

In lijn met de waardevolle inzichten vanuit het onderzoeksrapport is er een gerichte training ontwikkeld voor schoolleiders en teamleiders, gericht op het verbeteren van uw verzuimaanpak.

Wat kunt u verwachten?

In deze gespreksgroepen gaan we met elkaar in gesprek over de balans tussen werk en privé. De gespreksgroepen bestaan uit de volgende vijf gesprekrondes:

  1. Stress: een stimulans of valkuil?
  2. Levensrollen: waaraan besteed ik mijn tijd?
  3. Mijn overtuigingen: helpend of belemmerend?
  4. Zelfzorg: hoe blijf ik fit?
  5. Communiceren: hoe neem ik mijn omgeving mee met mijn nieuwe keuzes?

In deze groepen gaan we samen in gesprek over mogelijke oorzaken en gaan we opzoek naar de juiste tools voor een gezonde werk-privé balans. Het doel is om uw vitaliteit te bevorderen en handvatten aan te reiken die bijdragen aan een betere balans in uw leven.

Praktische informatie

  • Doelgroep: medewerkers in het primair onderwijs die worstelen met hun werk-privébalans
  • Coach: inhoudsdeskundige coach van Perspectief
  • Plaats: in de regio’s Zwolle, Harderwijk, Amersfoort, Houten, Gouda, Ridderkerk, Den Bosch
  • Groepsgrootte: 8 tot 10 deelnemers
  • Planning: Q4 2024

De gespreksgroepleiders

Peter Spek

 

Peter Spek

Graag stel ik mezelf voor als een ervaringsdeskundige die de interactie zoekt met mensen die op de één of andere manier ervaren dat er wat moet veranderen om het duurzaam vol te houden in het leven. Hierover in gesprek zijn, elkaar bemoedigen en stimuleren, praktische tips uitwisselen en vooral ook inzicht geven in het functioneren van ons lichaam zijn belangrijk en helpend. Het geeft een gevoel van voldoening en geluk wanneer mensen met ogenschijnlijk kleine veranderingen weer moed en perspectief krijgen. Het is waardevol om zo van betekenis te kunnen zijn voor mijn medemens.