“Ik vind het een goede stap dat mijn werkgever WorkBalance heeft ingezet. Wel vind ik dat het een extra inzet moet zijn vanuit een werkgever. Deze moet in de eerste plaats zelf verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van collega’s.

De begeleiding van de Vluchtheuvel heeft mij inzicht gegeven in mijn persoon en mijn klachten. Met mijn hoofd kan ik alles goed beredeneren, maar in een stressperiode werkt het gevoel gewoon niet mee. Als je ergens over kunt praten betekent dat niet automatisch dat je het ook onder controle hebt.

De gesprekken waren fijn en open. Ik kreeg meer inzicht in mijn eigen processen. Ook heb ik verschillende acties ondernomen om de stress en werkdruk weg te nemen.”

 

Lees ook eerdere informatie over het programma WorkBalance:

 

Wat is het programma WorkBalance? 

WorkBalance biedt medewerkers van aangesloten scholen laagdrempelig en anoniem toegang tot professionele hulp bij vragen over hun mentale gezondheid. De medewerk(st)er krijgt 3 – 5 onlinegesprekken aangeboden van een half uur. Mocht er meer nodig zijn dan wordt hij of zij doorverwezen naar een regulier traject. De begeleiding bestaat uit 1-op-1 coaching door een psycholoog, maatschappelijk werker of coach van stichting de Vluchtheuvel. Stichting de Vluchtheuvel biedt vanuit een christelijke identiteit professionele, psychosociale hulp bij levens- en gezinsvragen. 

"De gesprekken waren fijn en open. Ik kreeg meer inzicht in mijn eigen processen." - Deelnemer programma WorkBalance

GS-vitaal beveelt dit mooie programma van harte aan! Meer informatie of aanmelden? Stuur een mail naar Eelco Weerheim van Stichting de Vluchtheuvel: cweerheim@stichtingdevluchtheuvel.nl.

Meer informatie over de pilot?

Martha Koelewijn

m.koelewijn@gs-vitaal.nl / 0180 - 442 692