Doelgroep interventie Selecteer hier voor welke doelgroep u op zoek bent naar ondersteuning.
Doel interventie Twijfel waar te beginnen? Start met inzicht!
Type interventie Bent u op zoek naar ondersteuning van een adviseur, onze cofinancieringsmogelijkheden of benieuwd naar onze praktische tools?
resultaten wis filters
Er zijn momenteel geen Producten of Diensten.

Cofinanciering op verdiepende teamtrainingen

GS-vitaal biedt cofinanciering voor verdiepende teamtrainingen met vergoedingen tot 50 % van de kosten. Ontdek de mogelijkheden.
Lees meer

Training ‘ziekte en re-integratie’

De training 'Ziekte en re-integratie' biedt leidinggevenden in het primair onderwijs essentiële kennis en gespreksvaardigheden om verzuim effectief te begeleiden.
Samen met VGS
Lees meer

Nieuw perspectief voor de oudere medewerker

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers in verschillende levensfasen vereist aandacht, maatwerk en interventies. GS-vitaal biedt een whitepaper aan die werkgevers inzicht geeft in interventies bij inzetbaarheidsproblematiek.
Samen met VGS
Lees meer

Programma WorkBalance

WorkBalance biedt medewerkers van aangesloten scholen laagdrempelig en anoniem toegang tot professionele hulp bij vragen over hun mentale gezondheid.
Samen met de Vluchtheuvel
Lees meer

Korting op opstellen (preventief) verzuimbeleid

Heeft u weleens bewust nagedacht over uw invloed op het voorkomen van ziekteverzuim? Deze is groter dan u wellicht denkt. Daarom is het van belang om hierover na te denken en dingen vast te leggen in het beleid.
Samen met VGS
Lees meer

Gratis plan V(italiteit)

Heeft u te maken met een structureel hoger ziekteverzuim of wilt u duurzame inzetbaarheid als thema meer doordenken en borgen in uw organisatie? Dan is plan V(italiteit) wellicht wat voor uw schoolbestuur.
Samen met VFPF
Lees meer

Subsidie op coaching schoolleider

Hoe zorgt u er als schoolleider voor dat uw medewerkers op een gezonde manier en met plezier kunnen (blijven) werken? Met gebruikmaking van de subsidie Lerend Werken van het VFPF kunt u zich met persoonlijke begeleiding op maat verder professionaliseren. U kiest hierbij uw eigen coach.
Samen met VFPF
Lees meer

Gratis werkdrukscan

Met de Werkdrukscan achterhaalt u de oorzaken van de (te) hoge werkdruk op school. De scan ondervraagt uw medewerkers op zeven subcategorieën: leerlingen, taak, collega’s, persoonlijkheid, leidinggevenden, organisatie en privé-situatie. U kunt kosteloos gebruik maken van de Werkdrukscan.
Samen met VFPF
Lees meer

Korting op opstellen generatiepact

Voor oudere medewerkers is het niet eenvoudig om het vol te houden tot de pensioengerechtigde leeftijd. 35% van deze doelgroep geeft aan niet te kunnen doorwerken tot de AOW-gerechtigde leeftijd. Ouderen geven aan langer door te kunnen werken als ze minder uren hoeven te maken.
Samen met VGS
Lees meer

Gratis verzuimdashboard

GS-vitaal biedt aangesloten scholen gratis een verzuimdashboard aan. Een overzichtelijk dashboard met de belangrijkste data van uw schoolbestuur, vergeleken met het landelijk gemiddelde.
Lees meer

Gesprekkencyclus – zo maak je inzetbaarheid bespreekbaar

GS-vitaal helpt leidinggevenden graag op weg met het bespreekbaar maken van inzetbaarheid in de gesprekken(cyclus) met medewerkers. Neem contact met ons op voor een adviesgesprek, telefonisch of op locatie.
Lees meer

Cofinanciering op individuele preventieve trajecten

GS-vitaal zet actief in op preventieve maatregelen om uitval van medewerkers te voorkomen. Voor zover als dit mogelijk is en in de eigen invloedssfeer ligt. Dat doen we ook door cofinanciering te bieden op individuele preventieve trajecten.
Samen met Diverse partijen
Lees meer

Cofinanciering op assessment schoolleider

Uit onderzoek blijkt dat een schoolleider een grote invloed heeft op de inzetbaarheid van de medewerkers. Bij de benoeming van een nieuwe schoolleider is het dan ook van belang dat de juiste persoon op de juiste plek terecht komt.
Samen met Diverse partijen
Lees meer

Subsidie bij aannemen uitkeringsgerechtigde

GS-vitaal vergoed voor de bij de stichting BWGS aangesloten scholen de kosten van werkloosheidsuitkeringen. Het streven is om de werkloosheid zo laag mogelijk te houden. Echter is ook bekend dat hoe langer iemand ’thuis zit’ hoe groter de afstand tot de arbeidsmarkt wordt. Om werkgevers een steuntje in de rug te geven en de kansen op werk te bevorderen, biedt GS-vitaal een loonkostensubsidie aan.
Lees meer

Kosteloos Mentor-on-the-job

Vervangingsfonds/Participatiefonds (VfPf) biedt kosteloos mentoren-on-the-job aan. Een mentor-on-the-job is een onafhankelijke mentor, die startende leerkrachten de kans biedt om begeleiding te krijgen in de beginfase van hun loopbaan.
Samen met VFPF
Lees meer

Gratis zelfhulpmodules

Schoolleiders, leerkrachten en overige personeelsleden kunnen gratis gebruik maken van online christelijke zelfhulpmodules! De zelfhulpmodules zijn ontwikkeld door Eleos in samenwerking met de Christelijke Zorgverzekeraar. Met behulp van deze laagdrempelige, anonieme* modules leren medewerkers klachten herkennen en krijgen ze informatie over (het ontstaan van) de klachten. Daardoor leren zij hun gedragingen en gewoontes te begrijpen en waar mogelijk te verminderen.
Samen met Eleos & De Christelijke Zorgverzekeraar
Lees meer

Korting op casemanagement

Bij verzuim van uw personeelsleden bent u, als werkgever, gedurende de eerste twee jaar van ziekte verantwoordelijk voor de re-integratie van uw zieke medewerker. Hier komt heel wat bij kijken en daarom adviseren wij de inzet van een casemanager die het verzuimdossier bewaakt.
Samen met VGS
Lees meer

Subsidie op arbeidsdeskundig onderzoek

Een medewerker die tussen de 35% en 80% arbeidsongeschikt raakt, kan na verloop van tijd enorm in inkomen achteruit gaan. Dit is het geval als hij/zij niet minstens 50% verdient van wat hij/zij volgens het UWV zou kunnen verdienen. Daarom is het belangrijk dat de medewerker tenminste 50% van de resterende verdiencapaciteit invult. Dit kan bij de eigen werkgever, maar ook bij een andere werkgever.
Samen met VFPF
Lees meer

Gratis workshop voor medewerkers

U kunt de adviseurs van GS-vitaal vragen voor een gratis workshop voor uw medewerkers. Bijvoorbeeld rondom de onderwerpen vitaliteit en werkdruk. Een interessante en waardevolle invulling voor bijvoorbeeld een studiedag!
Lees meer

Inspiratiegesprek aanpak ziekteverzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid (gratis)

Bent u ook benieuwd naar wat duurzame inzetbaarheid nu eigenlijk inhoudt? En, belangrijker nog: hoe u als schoolleider dit thema in de praktijk kan vormgeven? Van welke activiteiten u rechtstreeks resultaat kunt verwachten? Vraag dan het gratis inspiratiegesprek aan.
Lees meer

Gesprekskaartjes bij het Huis van Werkvermogen – Hoe sterk staat jouw huis?

Bij de theorie van het Huis van Werkvermogen heeft GS-vitaal gesprekskaartjes ontwikkeld. Hiervoor is gebruik gemaakt van de vragen van het werkvermogenspel van Blik op Werk.
Lees meer

Smileykaart

GS-vitaal heeft een smileykaart ontwikkeld, waarmee medewerkers op een laagdrempelige manier aan kunnen geven hoe het gesteld is met hun inzetbaarheid.
Lees meer

Inspiratieflyer invulling urenbudget duurzame inzetbaarheid

Het vinden van een invulling van het urenbudget voor duurzame inzetbaarheid (CAO PO) blijkt lastig in de praktijk. De inspiratieflyer biedt inspiratie en praktische handvatten om dit budget effectief te gebruiken.
Lees meer

Zorgen om financiële problemen bij personeel? Nibud geeft werkgevers handvatten

‘Een groeiend aantal huishoudens zit financieel klem,’ schreef Nibud. De inflatie kan ook uw personeelsleden hard raken. Hoe kun je als werkgever het leed van de stijgende kosten verzachten?
Samen met NIBUD
Lees meer

Vitaliteit en inzetbaarheid: het belang van positieve gezondheid

Om vitaal en inzetbaar te kunnen zijn, zijn verschillende zaken van belang. Dit komt goed tot uiting in de theorie van het Huis van Werkvermogen. Alle vier de verdiepingen zijn van belang om te komen tot een stevig huis. De basis van het huis is de gezondheidsverdieping.
Samen met Mijn positieve gezondheid
Lees meer

Wat mag je als werkgever vragen bij een (telefonische) ziekmelding?

Ontdek in ons document 'Wat mag je vragen bij een (telefonische) ziekmelding' welke vragen je volgens de AVG mag stellen, zodat de privacy van medewerkers gewaarborgd blijft.
Lees meer

Handreiking inzetbaarheidsgesprek

Wil je het gesprek aangaan met je medewerkers over hun huidige belastbaarheid en inzetbaarheid? GS-vitaal heeft een praktische tool ontwikkeld, gebaseerd op het Huis van Werkvermogen, die je hierbij helpt.
Lees meer

Overzicht van de re-integratieverplichtingen voor de werkgever

Blijf als werkgever scherp op de re-integratieverplichtingen voortkomend uit de Wet Verbetering Poortwachter. Het UWV 'Quick-start' document kan hierbij ondersteuning bieden.
Samen met UWV
Lees meer

Hoe herken je een burn-out?

Een burn-out ontstaat geleidelijk door het negeren van signalen. De visual van het NIP toont fases en kantelpunten van een burn-out en een praktische aanpak om te werken aan herstel.
Samen met Nederlands Instituut van Psychologen
Lees meer

Gespreksgroepen over werk-privébalans voor medewerkers in het onderwijs

Het verzuim onder leerkrachten binnen onze scholen neemt toe, blijkt uit onderzoek van Centerdata. Daarom start GS-Vitaal met gespreksgroepen om deze groep van leerkrachten te ondersteunen.
Samen met Perspectief
Lees meer

Het verzuim onder leerkrachten stijgt, maar hoe kunt u dit zoveel mogelijk beperken? In de periode van 2018 tot 2022 is het verzuim gestegen van 4,3% naar 5,8% in de aangesloten VFGS-scholen. Uit onderzoek blijkt dat dit voornamelijk wordt veroorzaakt door maatschappelijke ontwikkelingen die ook in het reformatorisch kringen toenemen. De oorzaak hiervan ligt voornamelijk bij de toename van verzuim onder vrouwelijke leerkrachten tussen de 25 en 35 jaar. Dit heeft gevolgen voor de continuïteit van uw team en de kwaliteit van het onderwijs wat u biedt.
Samen met VGS
Lees meer

Korting op opstellen arbobeleid

Een goed arbobeleid vermindert fysieke en psychosociale arbeidsrisico's, verhoogt werkplezier en betrokkenheid. GS-vitaal biedt korting op het opstellen van een arbobeleidsplan onder begeleiding van VGS.
Samen met VGS
Lees meer

Gratis training preventiemedewerker en uitvoering Arbo

Als preventiemedewerker houd je je bezig met veilig en gezond werken in de organisatie. Maar hoe begin je daaraan? En wat komt er allemaal bij kijken? Maak gebruik van de gratis online trainingen van VFPF.
Samen met VFPF
Lees meer

Zo helpen wij scholen hun medewerkers inzetbaar te houden

Werken aan inzetbaarheid begint met een dialoog tussen medewerker en werkgever. Wat is ervoor nodig om het werk gezond en met plezier te kunnen doen? Hierbij belijden we dat we leven in afhankelijkheid van de Heere God. Ziekte en gezondheid is in Zijn Hand. Tegelijkertijd is het goed om als werkgever en medewerker de gezamenlijke verantwoordelijkheid te nemen, voor nu en in de toekomst.

Onderstaande diensten ondersteunen u hierbij. Heeft u behoefte om hierover door te praten? Of heeft u misschien zelf een tip? Wij staan voor persoonlijk contact en gaan graag in gesprek.